Nieuws
Lees het laatste nieuws

Vanaf 1 september; Powerwalk trainingen door Loopgroep Hengevelde

Ellen Gering-Wegdam 01 augustus 2021

Is de sportschool niets voor jou? Vind je hardlopen te zwaar? Laat je conditie te wensen over? Wil je graag buiten sporten? Vind je het lastig om alleen te sporten?.... Dan kan powerwalk iets voor jou zijn! Lekker buiten sporten, op eigen kracht waardoor je je lichaam niet onnodig belast.

Wat is powerwalk?

Letterlijk: wandelen met power; zónder stokken! Maar het meest opvallende is wel het gebruik van de arminzet en het intensief afwikkelen van de voeten.  Hierdoor verhoog je stap voor stap je tempo en terwijl we dat doen, voer je oefeningen uit die je 'core stability' verbeteren. Tijdens 'gewoon' wandelen, loop je gemiddeld zo'n 4,5 km per uur. Tijdens Powerwalk verhogen we dat met minstens met 1 km per uur en door middel van (interval)training werken we toe naar een snelheid die tussen 6 en misschien wel tot 8 km per uur. Dat lukt in het begin niet zomaar, maar je moet eens zien hoe snel je (veel) sneller loopt dan je gewend bent.

Hoe gaan we dat doen?

Om wandelen effectief te maken, moet je de snelheid en tijd opvoeren. Een rustige wandeling zal je lichaam niet helpen te verbeteren. De trainer begeleidt je in je vooruitgang. De belangrijkste regel is: je moet kunnen lopen en praten tegelijk, zonder buiten adem te raken!

Elke training starten we met een warming up en een normaal tempo. Daarna voeren we het tempo op en gaan we powerwalken. Onderweg stoppen we om ook de spieren die we met lopen minder gebruiken aan het werk te zetten. Iedere training sluiten we af met een cooling down. Want vergis je niet: powerwalken is echt wel werken.

Wat doet het voor mijn lichaam?

Naast dat buiten bewegen heel gezond voor je is, werk je bijna ongemerkt aan je conditie. Doordat we in een hoger tempo wandelen en daarbij spierversterkende oefeningen doen, gaat je hartslag zodanig omhoog dat je conditie verbetert. Onderweg trainen we ook de core stability en dat is belangrijk. Als de spieren in je romp (de ‘core’) onvoldoende voor stabiliteit (‘stability’) zorgt voor het bewegen van de ledematen, kunnen alledaagse activiteiten niet goed uitgevoerd worden. Daarnaast loop je met anderen en omdat de richtlijn ‘nog een gesprek kunnen voeren’ belangrijk is; kun je ook een gesprek voeren. Vitaal en sociaal dus!

Voor wie is het geschikt?

Het is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. Door deze natuurlijke vorm van bewegen, met weinig weerstand, is de kans op blessures nagenoeg nihil.

Wil je lachen en met plezier bewegen, meer energie krijgen en fitter worden of meer controle krijgen over je gewicht, dan is powerwalk de perfecte sport voor jou.

Wat heb ik nodig aan kleding om mee te doen?

Je hebt geen speciale (dure) kleding nodig! Kies bij voorkeur ademende kleding waarin je vrij kunt bewegen. Als het wat kouder wordt, draag dan verschillende laagjes kleding. Een paar comfortabele schoenen, liefst met een soepele zool, zoals hardloopschoenen of gewone sportschoenen. (Hoge stevige wandelschoenen raden we af.)

 

Waar:  vertrekpunt is Kulturhus de Marke

Wanneer: elke woensdag ( vanaf 1 september)

Starttijd: 9.00 uur

Trainingsduur: 1.15 uur

Kosten: gratis voor de periode van 1 september t/m 30 september

Kosten: lidmaatschapskosten 25 euro 1 oktober tot 29 december

Organisatie: Loopgroep Hengevelde

 

Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar:  secretaris@loopgroephengevelde.nl

 

In samenwerking met het Kulturhus De Marke!

In deze corona tijd is het Kulturhus De Marke bezig om manieren binnen Hengevelde te zoeken waarin mensen zich met elkaar verbinden en tegelijkertijd sportief bezig zijn. Wij als Loopgroep Hengevelde wilden starten met een nieuwe activiteit en zo hebben we elkaar gevonden als partners. 

#kultuurhuusdemarke#samensterk#verbinden#corona&bewegen

Ellen Gering-Wegdam