Het bestuur
Ontdek het bestuur!

Het bestuur

Tijdens een overleg van het dagelijks bestuur in begin 2007 is de toekomst visie besproken en deze is gedeeld met de trainers. Omdat in een loopgroep niet alleen de mening van de trainers mag tellen is er een denktank gerealiseerd. Na een avond gezamenlijk brainstormen is het besluit genomen om als zelfstandige vereniging verder te gaan. De taken werden verdeeld, de bestuursleden gekozen en we zijn met zijn allen aan de slag gegaan. Er is veel werk verzet en op 7-7-2017 is Loopgroep Hengevelde opgericht. Na alle afspraken met BHvT te hebben afgerond en met de laatste voorbereidingen klaar te zijn voor Loopgroep Hengevelde zijn we dan op 1 oktober 2017 werkelijk de trainingen onder onze eigen vlag gestart.

Yvonne Bax

Voorzitter

Na gestopt te zijn met handballen ben ik begonnen met hardlopen. Dat zal ongeveer sinds 2004 zijn. Elke woensdag ochtend hardlopen en daarna gezellig koffie drinken. Daarnaast trainde ik ook nog voor de mijlenloop of de halve. In  ben 2009 ik begonnen als assistent trainer. Dat is zo leuk met al die enthousiaste en diverse lopers dat ik in de opleiding  basis looptrainer ook ben gaan volgen. Naast de gezelligheid  vind ik het ook  leuk om bezig te zijn met de technische kant van het lopen. Nu heb ik de uitdagende taak erbij om samen met bestuur deze loopgroep verder te ontwikkelen en de vereniging nog beter te maken dan dat deze al is. Ik heb er alle vertrouwen in. 

Carla Koenderink

Secretaris

Jaren geleden ben ik begonnen met hardlopen, in eerste instantie omdat je zelf je tijd kunt indelen en heerlijk buiten bent. Tot het moment dat Bennie Hummelink mij een keer zag lopen en uitnodigde om eens op de zaterdagmorgen mee te trainen, liep ik altijd alleen. Maar daar kwam snel verandering in: Lopen in een groep, trainen onder deskundige begeleiding, ervaringen delen met andere lopers bleek het resultaat te verbeteren maar met name het loopplezier te verhogen. Na jaren zelf bij FSTH te hebben gelopen heb ik de cursus assistent trainer gevolgd en dan sta je daar voor je loopmaatjes een training te verzorgen.  Een geweldige ervaring! En als de loopgroep dan in de jaren uitgroeit tot een zelfstandige vereniging dan is de keuze snel gemaakt als ze je vragen om deel uit te maken van het bestuur! 

Renate van de Ham

Penningmeester

Mijn eerste hardloopwedstrijd moet ergens begin jaren negentig zijn geweest. Ik liep al wel regelmatig voor mezelf hard en toen vroeg een vriend van mij of ik geen zin had om mee te doen met een afstand van de Enschede marathon. Dat jaar kon je namelijk bij De Appel in Hengelo starten en dan in het Diekman in Enschede finishen. Geweldig gevoel was dat, die finish in het stadion. Het duurde nog jaren tot ik lid werd van een hardloopclub: in 2004 werd ik lid van LAAC in Hengelo. Samen trainen, samen naar wedstrijden, samen veel plezier. Dit alles leidde er toe dat ik zelfs mijn eerste hele marathon ging lopen in 2011. Wat een uitdaging! 

Een paar jaar geleden vroeg Peter Klaver mij of ik niet in Hengevelde wilde komen lopen. Mooi dichtbij en super gezellig! Tja, daar kun je geen nee tegen zeggen. En inmiddels geef ik zelf ook looptrainingen. Ik ben trots op onze nieuwe vereniging: Loopgroep Hengevelde! Gewoon omdat we alles hebben: kwaliteit (gediplomeerde trainers), sportiviteit (trainingen op vele niveaus) en veel gezelligheid. Of te wel: samen trainen, samen naar wedstrijden, samen veel plezier!! 

Theo Wegdam

Bestuurslid trainers

De hardloopsport beoefen ik al 35 jaar en heb inmiddels vele marathons en trails gelopen. Het hardlopen is voor mij een belangrijke ontspanning naast mijn familiebedrijf. In 2005 heb ik de KNAU cursus loopgroepen gehaald en ben 10 jaar trainer geweest bij BHvT. Bij de Loopgroep Hengevelde zie ik weer een nieuwe uitdaging en wil mijn kennis graag overdragen aan de lopers.

René Eijsink

Bestuurslid activiteitencommissie

Hoe het begon? Ruim 10 jaar geleden, in een 5km clinic van Marti ten Cate in het FBK stadion. Hardlopen. Genieten! Vanaf dat moment was ik besmet met het hardloopvirus en wilde ik niet meer terug. Sindsdien loop ik af en toe een wedstrijdje en elke zondagochtend een ronde met mijn hardloopmaatje Linda. Op een gegeven moment komt dan de droom om een keer de halve marathon te lopen. Het kwam er nooit van. Tot we ons aansloten bij BHvT! Daar lukte het om samen met de trainers en een slim opbouwschema de halve te lopen. Dat smaakte naar meer. Van het een komt het ander, en voor je het weet heb je er een functie bij!