Nieuws
Lees het laatste nieuws

Military Crossloop

Ellen Gering-Wegdam 13 oktober 2019

Op het parcours waarop zaterdag de Military wordt afgewerkt, wordt al sinds jaar en dag op de ochtend na de Military een crossloop georganiseerd door de Boekelopers (onderdeel van BSC Unisson). De Military Crossloop kenmerkt zich als een mooie loop zonder tijdsregistratie op een uitdagend parcours.

Namens André Kolner: Een keer wat anders…. Na de wegwedstrijden van de afgelopen periode hebben we er met acht lopers voor gekozen om deel te nemen aan de Military Crossloop in Boekelo.Je hebt de mogelijkheid om één ronde van 5 km te lopen of te kiezen voor twee rondes. Wij hebben met zijn allen gekozen voor de 10 km. Nog nooit zo’n relaxte start meegemaakt. In een grote groep wandelend naar de startplek, waar zonder officiële start de loop begon. Bijna alle hindernissen waarover zaterdag de paarden sprongen, maken onderdeel uit van de loop. Bij een aantal hindernissen is het mogelijk om deze te ontwijken, door er langs te lopen. De enige hindernis waar dit niet kan, is de grote waterbak. Het plan om de eerste ronde de waterbak droog te passeren en zo de schoenen nog droog te houden, mislukte dus.

Niettemin was het een bijzonder geslaagde ochtend die we natuurlijk gezamenlijk met koffie en gebak hebben afgesloten op het terras bij BSC Unisson

 De Military Crossloop: een aanrader voor iedereen.

Ellen Gering-Wegdam