Nieuws
Lees het laatste nieuws

Loopgroep Hengevelde massaal aan de start van de Kastelenloop!

Yvonne Bax 15 april 2018

Samen lopen, sportief maar vooral ook gezellig bezig zijn. Dat was het doel voor de Kastelenloop.Dat doel is zeker gehaald! Diepenheim kleurde groen/geel want met 42 lopers verdeeld over 14 teams en ook nog een individuele loper waren we overduidelijk aanwezig.

De kastelenloop bestaat uit 3 rondes respectievelijk 7 – 9- en 5 kilometer. Zo is er voor elk lid van de loogroep een gepaste afstand om te lopen. En dat komt goed uit, want we hebben doorgewinterde ervaren lopers maar ook 7 lopers die dit jaar voor het eerst begonnen zijn met hardlopen en voor hen was het de eerste wedstrijd.

Ons Damesteam en de gemixte teams hebben keihard gewerkt en kwamen goed over de finishlijn. Met goede eindtijden tussen de 1.48:28 en 2.06:48 kunnen we als Loopgroep trots zijn op onze resultaten. Bijna alles is gezamenlijk gelopen onder en rond de 10 kilometer per uur. Complimenten voor onze lopers die dit jaar zijn gestart met hardlopen en vandaag hun eerste 5 km in wedstrijdverband liepen.

Ook Richard was met 1.49:21 binnen, hij heeft de 21 km individueel gelopen!

Dan hadden we ook nog 4 familie teams:Team Eijsink, Nijhuis, Ottenschot en Wegdam. Prachtig om samen als gezin/ familie de uitdaging aan te gaan en elkaar te stimuleren om tot het uiterste te gaan. Team Wegdam was ons snelste familie team. Theo liep de 7 km en Paul liep razendsnel de 2e ronde en Ellen maakte het heel snel af. Zo kwamen ze tot een eindtijd van 1.33:00. Voor hen was er de eerste prijs in de categorie gemende teams.

De prijsuitreiking:Dit jaar ging team Wegdam wel met de prijs naar huis (daar waar we vorig jaar niet wisten dat we prijs hadden en met de uitreiking al in Hengevelde op het terras zaten) waren we nu wat scherper. Een mooie enthousiaste huldiging en de prijs…. Een overheerlijke taart. Die gezamenlijk met alle lopers is genuttigd op wederom een Hengevelds terras.

Het mooie van de Kastelenloop is dat elke ronde weer uit komt bij de start en zo kan iedereen elkaar gemakkelijk aanmoedigen. Dat gebeurde dan ook volop onder elkaar en ook daarin zijn we een sterke en goede loopgroep. Iedereen gunt elkaar een goede eindtijd en helpt elkaar over de finishlijn. Lopen; een individuele sport maar wat kunnen we samen goed presteren.

Naast de aanmoediging van lopers waren er ook nog de nodige fans naar Diepenheim gekomen. Zo waren er naast loopgroepleden ook nog kinderen, partners, ouders en vrienden! Echt helemaal te gek, dat maakt het voor ons als lopers nog mooier dan het al is. Dus dank allen voor het aanmoedigen, jullie maakten het feestje compleet.

 

Yvonne Bax

Voorzitter