Nieuws
Lees het laatste nieuws

Even voorstellen, het bestuur

Rene Eijsink 21 september 2017

Een nieuwe loopgroep in verenigingsvorm, die komt er niet zomaar. Daar zijn veel meningen en ideeën voor nodig en dat vraagt om veel beslissingen nemen. Alle beslissingen op de weg hier naar toe zijn genomen door de trainers en een denktank. Een groep mensen met niet alleen passie voor de loopsport  maar ook passie voor onze loopgroep. Gezamenlijk hebben de denktank en de trainers gekozen voor onderstaand bestuur.

Voorzitter:

Yvonne Bax 

Van jongs af aan heb ik altijd gehandbald en toen er teveel blessures kwamen ben ik binnen de handbalbond actief gebleven als koppelscheidsrechter. Dit kostte me heel erg veel tijd, dus heb ik er voor gekozen om het scheidsrechteren in te ruilen voor hardlopen.  En als je dan in Hengelde woont, dan kom je bij de loopgroep FSTH terecht. Dat zal ongeveer sinds 20... zijn geweest. Elke woensdagochtend hardlopen en daarna gezellig koffiedrinken. Heerlijk trainen voor de mijlenloop of de halve. 

Na een aantal jaren vroeg Bennie Hummelink of ik trainer wilde worden, samen met Gerdie op de woensdagochtend. Eerst de cursus assistent-trainers  gedaan en daarna de trainerscursus Basis looptrainer. Het is begonnen als een mooie aanvulling op mijn lopen, daarna werd het andersom . Zeker het organisatorische gedeelte heeft de laatste jaren redelijk veel tijd gekost. Nu we met trainers en denktank hebben besloten om op eigen benen te gaan staan, heb ik er een leuke uitdaging bij. Loopgroep Hengevelde; onze eigen vereniging is een feit!  Tijd om te kijken of we nog meer kwaliteit (in welke zin dan ook) en waardevermeerdering  kunnen bieden aan onze leden. Ik heb er zin in.

Secretaris:

Carla Koenderink

Jaren geleden ben ik begonnen met hardlopen, in eerste instantie omdat je zelf je tijd kunt indelen en heerlijk buiten bent. Tot het moment dat Bennie Hummelink mij een keer zag lopen en uitnodigde om eens op de zaterdagmorgen mee te trainen, liep ik altijd alleen. Maar daar kwam snel verandering in: Lopen in een groep, trainen onder deskundige begeleiding, ervaringen delen met andere lopers bleek het resultaat te verbeteren maar met name het loopplezier te verhogen. Na jaren zelf bij FSTH te hebben gelopen heb ik de cursus assistenttrainer gevolgd en dan sta je daar voor je loopmaatjes een training te verzorgen.  Een geweldige ervaring! En als de loopgroep dan in de jaren uitgroeit tot een zelfstandige vereniging dan is de keuze snel gemaakt als ze je vragen om deel uit te maken van het bestuur! 

Penningmeester:

Renate van de Ham
 

Bestuurslid trainerscoördinator:

Theo wegdam

De hardloopsport beoefen ik al 35 jaar en heb inmiddels vele marathons en trails gelopen. Het hardlopen is voor mij een belangrijke ontspanning naast mijn familiebedrijf. In 2005 heb ik de KNAU cursus loopgroepen gehaald en ben 10 jaar trainer geweest bij BHvT. Bij de Loopgroep Hengevelde zie ik weer een nieuwe uitdaging en wil mijn kennis graag overdragen aan de lopers.

Bestuurslid activiteiten commissie:

Rene Eijsink 

Hoe het begon? Ruim 10 jaar geleden, in een 5km clinic van Marti ten Cate in het FBK stadion. Hardlopen. Genieten! Vanaf dat moment was ik besmet met het hardloopvirus en wilde ik niet meer terug. Sindsdien loop ik af en toe een wedstijdje en elke zondagochtend een ronde met mijn hardloopmaatje Linda. Op een gegeven moment komt dan de droom om een keer de halve marathon te lopen. Het kwam er nooit van. Tot we ons aansloten bij BHvT! Daar lukte het om samen met de trainers en een slim opbouwschema de halve te lopen. Dat smaakte naar meer. Van het een komt het ander, en voor je het weet heb je er een functie bij!

Rene Eijsink

Bestuurslid Activiteiten Commissie