Nieuws
Lees het laatste nieuws

Start van de vereniging

Rene Eijsink 21 september 2017

Loopgroep Hengevelde is een sportieve loopgroep waar hardlopen en gezelligheid goed samengaan.

In de negentiger jaren waren er een aantal mensen bij de fysiotherapeut aan het herstellen en hen was het advies gegeven om weer te gaan sporten.  Bennie Hummelink en Bennie Grefte, twee zeer ervaren sporters en zeker ook erg ervaren hardlopers nemen het initiatief en ze startten een loopgroep in samenwerking met de fysiotherapeut. Jarenlang is de loopgroep een onderdeel geweest van Fysio- Sport en Trainingscentrum Hengevelde FSTH en later als onderdeel van Beweegpunt Hof van Twente BHvT.  

Nu, vele jaren later is de loopgroep zo ontwikkeld dat het tijd werd om onder de bedrijfsparaplu van de Fysio-praktijk BHvT vandaan te komen en zelfstandig te worden. Daarom is  Loopgroep Hengevelde opgericht  en daarmee is onze loopgroep klaar voor een mooie, stabiele en zelfstandige toekomst.

Het doel van de loopgroep blijft onveranderd: een laagdrempelige vereniging waarbij iedereen - onervaren, getalenteerd, jong of oud, rijk of arm - mee kan doen doordat we trainingen aanbieden die in principe voor iedereen gelijk zijn, maar variëren in intensiteit en omvang, zodat iedereen op zijn of haar niveau het lopen als een plezierige bezigheid zal ervaren. Natuurlijk is ook het sociale contact erg belangrijk. 

Waar lopen bekend staat als een individuele sport vinden we het zeer belangrijk je loopervaringen te delen met je loopmaatjes, je aan elkaar op te kunnen trekken, elkaar te stimuleren, gezamenlijk naar wedstrijden toe te werken en te beleven. Dat gebeurt dan ook veelvuldig in diverse samenstellingen. Met onze enthousiaste lopers en trainers vormen we een goed en gezellig collectief. 

Wij nodigen je uit om vier weken mee te komen lopen en zo de sfeer, de deskundigheid en het enthousiasme te ervaren.

Lid worden!

Rene Eijsink

Bestuurslid Activiteiten Commissie